Attractie-, wild- en belevenisparken in de Eifel

In de Eifel zijn verschillende dierentuinen en belevenisparken. Bijna allemaal combineren ze een pretpark met een dierentuin, wat veel plezier biedt voor jong en oud.

Het Wild- & Erlebnispark Daun  ligt midden in de Eifel op een groot grondstuk van circa 220 hectare en is een mooi dierenpark om te bezoeken op slechts een kwartier rijden van Gillenfeld.

Het dierenpark ligt in een schitterend gebied met bos, weides en beekjes. In dit grote gebied leven vele dieren en het park heeft een groot wildbestand dat in een prachtige natuurlijke omgeving leven.

Voor dieren- en natuurliefhebbers is het prachtig om hier rond te kijken. Veel dieren leven min of meer binnen het gebied in de vrije natuur en als bezoeker heeft u toch de mogelijkheid ze te kunnen zien. Het park bevat een bosweg van 8 kilometer lang waar u met de auto kunt rijden. Langs dit bospad zijn 6 uitzichtpunten gemaakt. Hier kunt u parkeren en uitstappen om dieren te zien en fotograferen en voeren.

Op het park zijn vele diersoorten aanwezig, onder andere herten, geiten, schapen, lama’s, emu’s, wilde zwijnen, ezels, wilde paarden, yakken, bizons en nog veel meer. Tevens is er een roofvogelstation waar u verschillende soorten roofvogels kunt bekijken en waar dagelijks demonstraties worden gegeven met de roofvogels.

 

Attracties, natuur en opwinding in Klotten

Het Wild- und Freizeitpark Klotten Cochem is een erg leuk pretpark én dierentuin. Een leuk dagje uit en plezier voor jong en oud! Klotten ligt vlak bij Cochem op zo’n 25 minuten rijden van het Pulvermaar in Gillenfeld.

Wild- en Freizeitpark Klotten in Cochem is al jaren een begrip in de regio en een geliefde toeristische attractie. Op de heuvels van het prachtige Moezel landschap maakten ze één van de grootste wildparken van de regio. In het park werden inheemse dieren gehouden in hun natuurlijke omgeving. In de Eifel en Moezel streek is het park inmiddels een begrip en graag bezochte attractie. Ze hebben een spectaculaire wildwaterbaan over een lengte van 240 meter omlaag met een snelheid van 75 kilometer per uur, de “Zum Rittersturz”. “Der Heisse Fahrt” is een mooie achtbaan met spectaculaire bochten, hellingen en afdalingen. Voor de kleintjes is er een Kidi Bag, een waterpark en een mooie hoge uitkijktoren. Het waterpark is voorzien van een superglijbaan met rubberboten, een reuzenglijbaan, een wildwaterbaan en een paardenrenbaan. Dat is slechts een greep van hoogtepunten van het park dat verder ook allerlei speeltoestellen, trampolines, glijbanen, draaimolens en een kabelbaan bezit.

In het wildpark zijn er veel verschillende dieren te vinden. Er wordt in Wild- und Freizeitpark Klotten zoveel mogelijk geprobeerd alle dieren in een zo ruim en natuurlijk mogelijke omgeving te houden.

Dieren die je gaat tegenkomen bij een bezoek aan Klotten, zijn o.a.: Wolven, beren, lynxen, struisvogels, wasberen en rode neus beren, wilde zwijnen en hangbuikzwijnen, roofvogels, uilen, dwerg berggeiten, damherten, moeflons, papegaaien en ander gevogelte.

Wild- und Freizeitpark Klotten is geopend van  1 april t/m 5 november, dagelijks van 9.30 – 18.00 uur (na 16.30 uur geen toegang meer). Tijdens zomervakantie verlengde openingstijden. Winter gesloten.

 

Wild- und Freizeitpark Eifel (Gondorf)

Op een oppervlakte van ruim 100 voetbalvelden biedt het Eifelpark Gondorf een unieke combinatie van dierentuin en pretpark.

In ruime wildbanen kun je bruine beren, wolven, lynxen, papegaaien, aardmannetjes, wallaby-kangeroes en vele andere wilde dieren van heel dichtbij bekijken.

Bovendien is er twee keer per dag een unieke Roofvogelshow. Valkenier Andreas Bauer laat in zijn adembenemende roofvogel-vliegshow arenden, valken, mouwen en woestijnbuizerds (Harris Hawk) van heel dichtbij beleven.

Het hartstuk van de vele attracties is de reusachtige zomerrodelbaan met een raillengte van bijna 1000 meter. In het nieuwe themagebied „Bouwplaats“ openen met de start van het seizoen de allerlei nieuwe attracties.

Verder zijn er achtbanen, rodelbanen, zweefmolens, botsauto’s, waterscooters, kinderattracties, torens, burchten, speeltoestellen, een piratenparadijs en nog veel meer. De grote waterspeeltuin is niet allen op warme dagen een spetterend plezier. Het mooie aan dit prachtige park in Gondorf is dat het in de zomer én winter geopend is. Het zomerseizoen start 24 maart 2018 weer.

Gondorf ligt op zo’n 40 minuten rijden van Holiday Park Pulvermaar.

 

Phantasialand in Brühl

Phantasialand (Fantasialand) is een groot pretpark geschikt voor jong en oud, kleine en grote kinderen. Een dagje uit naar een spectaculair pretpark vanuit de Eifel.

Net onder Keulen (Köln), tussen Keulen en Euskirchen ligt Brühl waar Phantasialand gevestigd is. Dit gigantische pretpark trekt jaarlijks miljoenen mensen en behoort tot één van de grotere pretparken in Europa.

Hoewel Phantasialand in Brühl niet in de Eifel ligt, is het niet echt ver vanuit de Eifel en daarom ook goed te doen voor een dagje onvervalste pretpark fun. Vanuit bijvoorbeeld Gillenfeld is het nog geen 95 kilometer, een uurtje met de auto. Veel toeristen maken dan ook vanuit de Eifel een dagtrip naar het bekende pretpark Fantasialand.

Phantasialand is voor het hele gezin een leuk en spectaculair pretpark. Volwassenen, kleine kinderen en oudere kinderen, voor iedereen is er voldoende te genieten en te doen. Er zijn vele attracties, shows en diverse thema’s in het park te vinden.

Meer informatie over deze parken: