Beleef de Nürburgring

Categorieën:Activiteiten

Legendarisch, ingewikkeld, lang, gevaarlijk en elke keer uitdagend. De Nürburgring met haar Nordschleife is misschien wel het meest populaire circuit ter wereld. Er zijn talloze dagen om daar vrij te rijden. Een 20.1 km lange uitdaging!

Van 8 tot en met 10 september 2017 zorgt de populairste internationale touringcar race ter wereld, de DTM, voor weer een absoluut hoogtepunt in de Eifel. Op de Nürburgring is een race op zaterdag en zondag (9 en 10 september), dus liefhebbers kunnen zich opmaken voor een onvergetelijk raceweekend.

Het belooft een opwindende strijd te worden tussen de drie premiumproducenten: Audi, BMW en Mercedes-Benz. De hoogwaardige auto’s van de DTM zijn enkele van de meest fascinerende voertuigen in de internationale racesport. Het rijke geluid en de prachtige uitstraling van de auto’s zorgen voor kippenvel bij elke rechtgeaarde autosport fan.

De geopende pitstraat, paddocks, videowalls, concerten, handtekeningensessies en, niet in de laatste plaats, lage toegangsprijzen, maken de DTM tot een motorsportweekend dat geen liefhebber wil missen. Bovendien zijn er spannende supportraces, zoals de FIA ​​Formule 3-kampioenschap, de Porsche Carrera Cup, de Audi Sport TT Cup en de World Touring Car Classics.

Maar een DTM-weekend is traditiegetrouw meer dan alleen een motorsport evenement. Op de Nürburgring kunnen bezoeker van 8 t/m 10 september naar een zeer speciaal muzikaal hoogtepunt kijken. De Amerikaanse superster Anastacia maakt namelijk deel uit van de ARD-muziekshow op zondag 10 september en zal een openluchtconcert geven in de pitstraat.

Beleef de Nürburgring, één van de hoogtepunten van de Eifel, met een heerlijke overnachting op Holiday Park Pulvermaar. De Nürburgring bevindt zich op zo’n 20 minuten rijden van Holiday Park Pulvermaar. Race dus naar Holiday Park Pulvermaar, en geniet van de vele facetten die de Eifel te bieden heeft.

Andere evenementen op de Nürburgring in het najaar van 2017:

  • 2 september: VLN Endurance Championship, race 6.
  • 3 september: Caterham Drift Experience
  • 8 – 10 september: DTM
  • 16 september: RCN Circuit Challenge
  • 16 – 17 september: BlancPain GT Series – Sprintcup (’s werelds grootste GT3 race)
  • 23 september: VLN Endurance Championship, race 7.
  • 30 september: RCN Circuit Challenge, race 8.
  • 7 oktober: VLN Endurance Championship, race 8.
  • 20 – 22 oktober: Drift Cup
  • 21 oktober: VLN Endurance Championship, race 9.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mystieke Kerstmarkt in Traben-Trarbach

Al bij het betreden van de uit de 16de eeuw stammende kelders, stroomt u een behaaglijke lucht tegemoet van warme glühwein, vers gebrande amandelen en de lucht van dennengroen. Dat is de Kerstmarkt in Traben-Trarbach in de oude wijnkelders onder de stad.

Lees verder >

Nieuwe infraroodcabine

Eind 2017 hebben we een nieuwe infraroodcabine laten plaatsen in onze vakantiewoning op Holiday Park Pulvermaar. In de badkamer op de eerste etage kunnen de bezoekers vanaf nu genieten van een luxe infraroodcabine. De cabine is zeer gemakkelijk in gebruik en kan verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijnen na een heerlijke wandeling door de Vulkaaneifel.

Lees verder >

Wandelen met gecertificeerde gids in de Vulkaaneifel

Leer het prachtige Maar- en Vulkaangebied kennen, zowel binnen als buiten de gebaande paden. Dat kan vanaf nu rondom Holiday Park Pulvermaar onder leiding van de gecertificeerde Europese gids Herbert Peck. Reserveer op het park een wandeling en ga met Herbert mee op één van zijn vele unieke wandeltochten en ontdek de mooiste plekjes die de Eifel te bieden heeft.

Lees verder >