Kerstmarkten 2018

Veel Nederlanders kunnen niet wachten tot de avonden korter worden, de kaarsjes op tafel aan kunnen en we langzaam de kerstperiode tegemoet gaan. En deze periode voor Kerst staat in Duitsland in het teken van de Kerstmarkten. Iedere zichzelf respecterende stad bezit een mooie Kerstmarkt. Zo ook de Eifel en Moezel. Vanaf Holiday Park Pulvermaar in Gillenfeld zijn enkele prachtige, sfeervolle Kerstmarkten te bezoeken. Hierbij een overzicht van de verschillende markten met daarbij handige data en openingstijden.
 

Cochem
De traditionele kerstmarkt van Cochem is middenin het centrum tussen de Endertzplatz en de Carlfritz-Nicolay-Platz. De kerstmarkt maakt van deze mooie stad een betoverend geheel! Je vindt hier kleine houten kerstversieringen, kerstbloemstukken, kransen, kerststallen en feestelijke decoraties. Wil je graag naar een levende kerststal? Bezoek op 15 en 16 december tussen 13.00 en 18.00 uur het Cochem-kasteel. Hier vind je een levende kerststal tussen de kasteelmuren. Sfeervoller wordt het niet! De kerstmarkt is tot 23 december in Cochem, dat op 25 minuten rijden van Holiday Park Pulvermaar ligt. 
 

Koblenz
De Kerstmarkt van Koblenz strekt zich uit over feestelijk versierde oude stadspleinen. Met meer dan 100 kersthuisjes is er van alles te zien en te doen. Van de adventskalender in de dakkapellen van het historische stadhuis tot de schaatsbaan voor het Forum Confluentes. En wat te denken van de ambachtelijke markt?! Je kunt de kerstmarkt in historisch Koblenz bezoeken tot 22 december. Koblenz ligt op zo’n 40 minuten rijden van Holiday Park Pulvermaar. 
 

Trier
De kerstmarkt van Trier is populair en trekt jaarlijks duizenden Nederlanders. Tegenover de indrukwekkende achtergrond van de kathedraal van Trier en op de middeleeuwse hoofdmarkt staan maar liefst 95 prachtig ingerichte kraampjes met een gevarieerd aanbod. Deze Kerstmarkt is al in volle gang en duurt tot 22 december. Trier ligt op een uur rijden van Gillenfeld. 
 

Traben Trarbach
Een originele kerstmarkt bezoeken? Ga dan naar de ondergrondse kerstmarkt in Traben-Trarbach. Je vindt de Mosel-Wein-Nachts-Keller in aaneengesloten wijnkelders. Vroeger waren dit opslagplaatsen voor wijnvaten van de bekende Moezelwijnen, nu verkopen lokale ambachtslieden hier decoratie, culinaire specialiteiten en wellnessproducten. Een must-see! Deze unieke markt is tot 16 december 2018 iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Daarna van donderdag 20 tot en met zondag 23 december van 11.00 tot 21.00 uur. En van 26 december tot en met 1 januari 2019 dagelijks geopend van 11 tot 21.00 uur. Alleen oudejaarsdag gaat deze Wein-Nachts-Markt sluiten om 16.00 uur. 
 

Gerolstein
De Kerstmarkt van Gerolstein op 15 en 16 december trekt de bezoekers aan met verleidelijk geurende wafels, koekjes, chocolademelk en glühwein. Glinsterende Kerstballen, van hand gemaakte kaarsen en liefdevol gemaakte naai- en breiproducten zorgen voor een heerlijke Kerstsfeer. Met het glinsterende vuurwerk op de Löwenburgfels bereikt de Kerstmarkt op zaterdagavond om 19.30 uur een hoogtepunt. De vrolijk gekleurde lichtjes in de hemel onder de Löwenburg zorgen dat je zin krijgt in de bezonnen feestdagen.
 

Bernkastel
Jaarlijks is er in Bernkastel Kues een kerstmarkt te vinden! De kerstmarkt is niet heel groot maar wel gemoedelijk met zo'n 40 kraampjes. Op de Karlsbader Platz kunnen de kinderen hun wensen in het wensenboek schrijven en in de kerstdraaimolen een ritje maken, terwijl de volwassenen Glühwein kunnen drinken. De grootste adventskalender van de regio bevindt zich direct op het historische marktplein in het oude centrum. Hier wordt in december dagelijks om 17.30 uur een deurtje geopend en iets voorgedragen of opgevoerd. De Kerstmarkt van Bernkastel-Kues duurt tot 23 december en is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Doordeweeks tot 19.00 uur, op vrijdag- en zaterdagavond tot 21.00 uur en op zondag tot 20.00 uur. 
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Receptie met terras op Holiday Park Pulvermaar

Holiday Park Pulvermaar is volop in ontwikkeling. In het laatste kwartaal van 2019 er begonnen aan de bouw van de receptie en van nieuwe vakantiehuizen. De receptie wordt in maart 2020 al in gebruik genomen en kort daarop wordt ook het bijbehorende terras geopend. 

Lees verder >

Attractie-, wild- en belevenisparken in de Eifel

In de Eifel zijn verschillende dierentuinen en belevenisparken. Bijna allemaal combineren ze een pretpark met een dierentuin, wat veel plezier biedt voor jong en oud.

Het Wild- & Erlebnispark Daun  ligt midden in de Eifel op een groot grondstuk van circa 220 hectare en is een mooi dierenpark om te bezoeken op slechts een kwartier rijden van Gillenfeld.

Lees verder >

Mystieke Kerstmarkt in Traben-Trarbach

Al bij het betreden van de uit de 16de eeuw stammende kelders, stroomt u een behaaglijke lucht tegemoet van warme glühwein, vers gebrande amandelen en de lucht van dennengroen. Dat is de Kerstmarkt in Traben-Trarbach in de oude wijnkelders onder de stad.

Lees verder >