Kerstmarkten in de Eifel en Moezel

Veel Nederlanders kunnen niet wachten tot de avonden korter worden, de kaarsjes op tafel aan kunnen en we langzaam de kerstperiode tegemoet gaan. En deze periode voor Kerst staat in Duitsland in het teken van de Kerstmarkten. Iedere zichzelf respecterende stad bezit een mooie Kerstmarkt. Zo ook de Eifel en Moezel. Vanaf Holiday Park Pulvermaar in Gillenfeld zijn enkele prachtige, sfeervolle Kerstmarkten te bezoeken. Hierbij een overzicht van de verschillende markten met daarbij handige data en openingstijden.

Cochem

De kerstmarkt van Cochem wordt elk jaar gehouden op het marktplein van de stad. Het is een traditionele gezellige kerstmarkt die van Cochem aan de Moezel een betoverend geheel maakt! Tijdens de kerstmarkt van Cochem wordt de 'Burgweihnacht' op de Reichsburg gehouden. In een kerststal met echte dieren wordt het kerstverhaal gespeeld. Daarnaast zijn er een winterwandeling of een winterboottocht op de Moezel. Cochem ligt op een klein halfuurtje rijden van Holiday Park Pulvermaar.

Datum en openingstijden kerstmarkt Cochem
Vrijdag 24 november tot zondag 17 december 2017.
Openingstijden: dagelijks van 11:00 tot 18:00 uur.
Kasteel open op 14 en 15 december 

 

Bernkastel-Kues

Jaarlijks is er in Bernkastel-Kues een kerstmarkt te vinden. De kerstmarkt is niet heel groot maar wel gemoedelijk met zo'n 40 kraampjes. Op de Karlsbader Platz kunnen de kinderen hun wensen in het wensenboek schrijven en in de kerstdraaimolen een ritje maken, terwijl de volwassenen Glühwein kunnen drinken. De grootste adventskalender van de regio bevindt zich direct op het historische marktplein in het oude centrum. Hier wordt in december dagelijks om 17.30 uur een deurtje geopend en iets voorgedragen of opgevoerd.

Verder is deze kerstmarkt gezellig om te winkelen en bovendien niet zo groot, dus prima in één dag te doen. Daarnaast is ook Bernkastel-Kues gewoon een prachtige plaats met mooie huizen en ligt het op slechts een halfuur rijden van Holiday Park Pulvermaar. 

Fakkelzwemmen met Nikolaus: 2 december

Net als alle jaren wordt ook dit jaar Nikolaus verwelkomt in de stad door ongeveer 100 fakkelzwemmers. Zij begeleiden Nikolaus vanaf de haven van Bernkastel tot aan de oever van de Moezel bij de brug. Na zijn aankomst deelt Nikolaus kleine cadeautjes uit aan de kleintjes. Tijd: ca 18.00 uur. Bent u in de buurt, ga zeker kijken. Het is een spektakel om te zien.

Kerst-vuurwerk op zaterdag 16 december

Op zaterdag 16 december om 18.00 uur start een grote vuurwerkshow en kleurt de hemel van het prachtige vuurwerk, Het beste te zien aan de kant van Bernkastel, vanaf de brug en verder Moezelafwaarts.

Datum en openingstijden Kerstmarkt Bernkastel-Kues
Vrijdag 24 november tot en met zaterdag 23 december 2017.
Maandag t/m donderdag: 11.00 tot 19.00 uur.
Vrijdag en zaterdag: 11.00 tot 21.00 uur.
Zondag: 11.00 tot 20.00 uur.

 

Trier

De kerstmarkt van Trier is een relatief kleine kerstmarkt. Nou ja klein, er staan toch zo'n 100 kraampjes. De sfeer is nostalgisch en authentiek. De kerstmarkt bestaat sinds 1980. Vooral bijzonder zijn de prachtige Romaanse gebouwen. Leuk als je van een authentiek sfeertje houdt! En bovendien ook goed te combineren met winkelen in deze historische stad. Trier ligt op zo’n 45 minuten van Holiday Park Pulvermaar.

Datum en openingstijden Kerstmarkt Trier
Maandag 27 november tot vrijdag 22 december 2017 
Maandag tot en met woensdag: 10.30 tot 20.30 uur.
Donderdag tot en met zaterdag: 10.30 tot 21.30 uur.  
Zondag: 11.00 tot 20.30 uur.

 

Koblenz

Koblenz heeft een mooie kerstmarkt in de historische binnenstad, de Nikolausmarkt in Koblenz-Ehrenbreitstein genaamd.
De kerstmarkt Koblenz vindt plaats in de historische binnenstad van Koblenz. Kerstkraampjes bevinden zich op de volgende straten en pleinen: Münzplatz, Am Plan, Entenpfuhl, Jesuitenplatz, Rathausplatz und Vorplatz Liebfrauenkirche. Naast het oude centrale plein is er een schaatsbaan. 
De kerstmarkt is één van de grootste in Rijnland-Palts, gezellig op de grote pleinen van Koblenz. Een echte kerstervaring! U loopt vanaf de oude stad zo naar de winkelstraten. Koblenz ligt op zo’n 45 minuten rijden van Holiday Park Pulvermaar via de A48.

Datum en openingstijden Kerstmarkt Koblenz
Donderdag 23 november tot en met vrijdag 22 december 2017.
Openingstijden: maandag tot en met donderdag 10.00 tot 20.00 uur. 
Vrijdag en zaterdag: 10.00 tot 21.00 uur.
Zon- en feestdagen: 11.00 tot 20.00 uur. 

 

Combineer een bezoek aan één van de vele sfeervolle Kerstmarkten in de Eifel of Moezel met een verblijf op Holiday Park Pulvermaar. Profiteer bovendien van extra korting in november en december! Check hier de beschikbaarheid