Wandelen met gecertificeerde gids in de Vulkaaneifel

Leer het prachtige Maar- en Vulkaangebied kennen, zowel binnen als buiten de gebaande paden. Dat kan vanaf nu rondom Holiday Park Pulvermaar onder leiding van de gecertificeerde Europese gids Herbert Peck. Reserveer op het park een wandeling en ga met Herbert mee op één van zijn vele unieke wandeltochten en ontdek de mooiste plekjes die de Eifel te bieden heeft.

Je kunt op ons park een afspraak maken voor wandelingen met groepen en als individu. Geniet van de verschillende Maren in de buurt, maar ook van de geologische en archeologische bijzonderheden die de Vulkaaneifel herbergt. Zo heb je de Eifel nog nooit gezien!

Hieronder een greep uit de wandelingen die te boeken zijn bij de gecertificeerde gids en tevens expert van de Vulkaaneifel. Van sportieve wandelingen tot familiewandelingen. Wandelingen van 3 uur tot dagtochten van 7 uur. Met als zwaartepunt de Vulkaaneifel en de regio Pulvermaar.

De Georoute ferienregion Pulvermaar:  Tijdens deze wandeling kom je —geologische hoogtepunten tegen en loop je door het Ellscheider droge Maar en door het prachtige hoogveengebied Mürmes. Verder gaat het naar Vulkaanoever Holzmaar en loopt het door de geologische en archeologische interessante Alfbachoever terug naar het Vulkaanmeer Pulvermaar.  Lengte route: 19 km, hoogte: 209 meter, duur:  5 uur.

Over de Molenweg naar Schutzalf: Rondwandeling van het Pulvermaar naar het Immerather Maar en over de Molenweg naar de gedenkplaats Schutzalf.  Lengte: 22 km, hoogte: 410 meter, duur: 6,5 uur.

Naar het kleinste Maar van de Vulkaaneifel: Het Trautzbergermaar werd in 2014 weer vol water gezet. Sinds die tijd is dit het kleinste met water gevulde Maar van de Vulkaaneifel. Lengte: 11,5 km, hoogte: 225 meter, duur: 3 uur.

Wildromantisch door twee beekovers naar Holzmaar en zes andere Maren: Deze wandeling voert van het Pulvermaar naar het Alfdal en verder in het dal van de Sammetbeek. Langs de Sammetbeek bereikt u het Holzmaar, Düremaar en Hetschemaar. Over het Maare-pad gaat het verder naar het hoogveen Strohner Märchen en dan terug naar het Pulvermaar. Lengte: 25 km, hoogte: 456 meter, duur: 7 uur.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waan je voor even kasteelheer of -vrouw

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Tijdens je vakantie in de Vulkaaneifel zijn Burg Eltz en Burg Pyrmont bezienswaardigheden die je moet zien. Het mooie is, dat ze ook nog eens dicht bij elkaar liggen. 

Lees verder >

Receptie Holiday Park Pulvermaar geopend

Holiday Park Pulvermaar is volop in ontwikkeling. In het laatste kwartaal van 2019 begon de bouw van de receptie en van nieuwe vakantiehuizen. De receptie is in mei van 2020 in gebruik genomen. Zo kunnen we op Holiday Park Pulvermaar de gasten nóg gastvrijer ontvangen met een kopje koffie en, zoals dat in Duitsland hoort, Kuchen

Lees verder >

Nieuwe infraroodcabine

Eind 2017 hebben we een nieuwe infraroodcabine laten plaatsen in onze vakantiewoning op Holiday Park Pulvermaar. In de badkamer op de eerste etage kunnen de bezoekers vanaf nu genieten van een luxe infraroodcabine. De cabine is zeer gemakkelijk in gebruik en kan verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijnen na een heerlijke wandeling door de Vulkaaneifel.

Lees verder >