Faciliteiten park

Het Pulvermaar in de Vulkaaneifel is één van de mooiste meren in de Eifel en ligt direct aan het vakantiepark. Van het park wandel je door een bos in een paar minuutjes naar beneden, naar het meer. Wanneer je bij het Pulvermaar komt dan zul je zien hoe prachtig het meer met zijn diepblauwe kleur en de omgeving is. 

Het Pulvermaar is het diepste Maar in de Eifel en het diepste water ten noorden van de Alpen en heeft een doorsnee van bijna 1 kilometer. Er kan natuurlijk gezwommen worden in het meer. Een gedeelte is hiervoor opengesteld en dat deel bevat een 3 meter hoge springtoren. 

In andere gedeelten is het niet toegestaan, want het meer is wel 74 meter diep. Er kunnen roeiboten en waterfietsen gehuurd worden en in gedeelten van het Pulvermaar kan worden gevist. Daarbij is een visvergunning verplicht. 

Rondom het meer op de “kraterwal” zijn bossen aanwezig. Er is een wandelpad van ongeveer 2,3 kilometer waardoor je prachtig rondom het meer kan wandelen. 

Zwembad

De zwemmers die niet in het meer willen zwemmen, kunnen genieten van het natuurzwembad Pulvermaar, aan de rand van het meer. Een heerlijk openluchtzwembad met uitgestrekte zonneweiden, terras en horeca. Het zwembad is tijdens het badseizoen van mei t/m september dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend.