Faciliteiten park

Het Pulvermaar

Het Pulvermaar in de Vulkaaneifel is één van de mooiste meren in de Eifel en ligt direct aan het vakantiepark. Van het park wandel je door een bos in een paar minuutjes naar beneden, naar het meer. Wanneer je bij het Pulvermaar komt dan zul je zien hoe prachtig het meer met zijn diepblauwe kleur en de omgeving is. 

Het Pulvermaar is het diepste Maar in de Eifel en het diepste water ten noorden van de Alpen en heeft een doorsnee van bijna 1 kilometer. Er kan natuurlijk gezwommen worden in het meer. Een gedeelte is hiervoor opengesteld en dat deel bevat een 3 meter hoge springtoren. 

In andere gedeelten is het niet toegestaan, want het meer is wel 74 meter diep. Er kunnen roeiboten en waterfietsen gehuurd worden en in gedeelten van het Pulvermaar kan worden gevist. Daarbij is een visvergunning verplicht. 

Rondom het meer op de “kraterwal” zijn bossen aanwezig. Er is een wandelpad van ongeveer 2,3 kilometer waardoor je prachtig rondom het meer kan wandelen. 

Zwembad

De zwemmers die niet in het meer willen zwemmen, kunnen genieten van het natuurzwembad Pulvermaar, aan de rand van het meer. Een heerlijk openluchtzwembad met uitgestrekte zonneweiden, terras en horeca. Het zwembad is tijdens het badseizoen van mei t/m september dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. 

Het Park 

De receptie op Holiday Park Pulvermaar is dagelijks geopend. Harry & Wilma staan niet alleen klaar voor het afhalen of inleveren van de sleutel van uw vakantiehuis, maar ook voor een bakje koffie, de broodservice (7 dagen per week), informatie (folders, flyers en gidsen) over de omgeving, horeca, eBikes en uiteraard kun je er ook een lekker Italiaans ijsje bemachtigen om op het prachtige terras te genieten van een panoramisch uitzicht over de heuvels van de Eifel.

Laadpalen voor elektrische auto's

Holiday Park Pulvermaar beschikt op een aparte parkeerplaats over drie laadpunten voor elektrische auto's. 

Broodservice

Iedere dag verse broodjes van de banketbakker uit Gillenfeld? Dagelijks (7 dagen per week) haalt de beheerder om 07.30 uur verse broodjes bij de bakker in het dorp. Bij de broodservice bij de receptie kunt u dagelijks uw bestelling doorgeven, zodat u de volgende ochtend van het lekkerste en meest verse brood van Gillenfeld kunt genieten. 

eBike verhuur

Sinds juni 2022 beschikt Holiday Park Pulvermaar over 4 prachtige, nieuwe eBikes van het merk HoheAcht. Geniet van de unieke natuur die de Vulkaaneifel rijk is en fiets eenvoudig over het heuvelachtige terrein met één van deze luxe eBikes. Een eBike is te huur bij de receptie voor € 28 per dag. 

Jeux des Boules

Voor de liefhebbers liggen er twee mooie Jeux des Boules-banen op Holiday Park Pulvermaar. Wilt u dus een dagje op het park blijven, dan kunt u in alle rust een potje Jeux-des-Boules spelen. Vraag naar het spel bij de receptie. 

Speeltoestellen voor de jeugd

Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken op Holiday Park Pulvermaar. Das Pulvermaar, het bekende en prachtige vulkaanmeer, ligt letterlijk op steenworpafstand en biedt naast de mogelijkheid om te zwemmen of te vissen, ook waterfietsen en een zonneweide. 

Op het park zelf staan daarnaast enkele speeltoestellen, met daarbij voor de gezelligheid enkele picknicktafels. Daarnaast zijn er ook altijd voetballen of badminton-sets beschikbaar bij de receptie.