De Eifel in de winter

De Eifel is prachtig in de winter. Meestal ligt er een dik pak sneeuw, maar ook in periodes zonder sneeuw is het landschap absoluut een bezoek waard. Winter in de Eifel betekent pret voor het hele gezin. De wintersport mogelijkheden en natuurlijk de befaamde Winterwanderwegen: Winter Eifel is geweldig. Hier kun je volledig tot rust komen dankzij de verbluffende natuur om je heen en tegelijkertijd lekker actief bezig zijn als je wilt.

Skieën, snowboarden en langlaufen kan op meerdere plekken in de Eifel. Zo beschikt Monschau over maar liefst 60 kilometer aan langlauf loipen. Daarnaast zijn er vier pistes voor alpine skiërs en een rodelbaan. Het gebied Hohe-Acht / Jammelshofe is met name voor skiërs een aanrader vanwege de meerdere mooie afdalingen. Dit gebied ligt op zo’n 40 minuten rijden van het Pulvermaar.

Hohe Acht

Het hoogstgelegen gebied van de Eifel. Het skigebied Hohe Acht bevat pistes voor beginners en gevorderden met lengtes van 800 m en 400 m op 100 m breedte en een helling van 30-35%. Moderne liften en machinaal geprepareerde pistes completeren het aanbod. De skiliften zijn met voldoende sneeuw op werkdagen van geopend van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur in werking. Omdat dit laaggebergte geen sneeuwzekerheid kan bieden, biedt de plaatselijke gemeenschap Kaltenborn de service van een sneeuwtelefoon.Onder telefoonnummer 02691/7741 of op internet krijgt u dagelijks bijgewerkte informatie over weersomstandigheden, sneeuwcondities en bediening van de lift.

Kinderenvriendelijke rodelbanen onder het berghotel Hohe Acht zorgen vooral voor plezier voor de kleintjes. Ski- en winterwandelingen door besneeuwde bossen in de Eifel zijn vooral leuk voor degenen die een rustig en ontspannend weekend willen doorbrengen. Een bijzonder hoogtepunt hier is een wandeling naar de "Kaiser-Wilhelm-toren" aan de Hohe Acht met een fantastisch uitzicht. Er zijn parkeerplaatsen in Jammelshofen waar u begint met skiën, rodelen of langlaufen.

Andere gebieden in de Eifel

Voor jonge gezinnen zijn er verschillende gebieden die perfect zijn. Het gebied Weisser Stein bij Hollerath Udenbreth bijvoorbeeld. Hier kunnen de kleintjes hun eerste afdalingen maken dankzij de twee sleepliften. Pret in de sneeuw en ondertussen ook de basistechniek leren in een veilig omgeving. Na het skiën kan er gelanglauft worden of kan het hele gezin genieten van een mooie wandeling door de sneeuw. Als de sleetjes mee gaan, wordt het een waar avontuur.

Prüm is een zuidelijk gelegen plaats met twee kleine skigebiedjes, genaamd Schwarzer Mann en Wolfsschlucht. Met een aantal liften en meerdere loipen van 10 kilometer kan men zich hier prima vermaken. Kerstvakantie Eifel betekent stukken minder wachten in de rij bij de skilift en een fijne gemoedelijke sfeer.

Winterwandelingen rondom Pulvermaar

Als je de pistes nog niet geopend zijn of als je geen wintersport liefhebber bent, dan kun je genieten van het winterse landschap met een wandeling in de sneeuw. Ook tussen het Pulvermaar en Holzmaar en naar de kleine gehuchtjes Strohn, Strotzbüsch en Mückeln op steenworp afstand van Gillenfeld zijn prachtige winterwandelingen te maken middenin de unieke natuur van de Vulkaaneifel. De winter in het Sammetbach-dal is magisch voor wandelaars en biedt schilderachtige uitzichten.

Na een prachtige winterse wandeling met een lengte die u zelf kunt bepalen, of een dagje skiën in de Eifel, komt u in uw vakantiewoning op Holiday Park Pulvermaar helemaal tot rust. Kom weer op temperatuur in de nieuwe infraroodcabine en geniet