Ogen van de Eifel

Weidse heuvels, dichte bossen, heldere beekjes, geurige weilanden en leuke dorpjes – de Vulkaneifel is een schitterende vakantieregio die een en al rust uitstraalt.

Vuur en water hebben de Vulkaneifel gevormd en doen dat ook nu nog. Wat ze tot nu toe hebben nagelaten, is indrukwekkend: circa 350 kleine en grote vulkanen, maren, lavastromen en talloze minerale en koolzuurhoudende bronnen. Maar de geologie van de Vulkaneifel heeft nog meer te bieden: zandsteen, tropische riffen en machtige zeeafzettingen vertellen over rustige en onrustige tijden gedurende de afgelopen 400 miljoen jaar.

Er zijn maar weinig gebieden op aarde die een zo duidelijk en fascinerend beeld geven van hun ontstaan en ontwikkeling. Dat maakt de Vulkaneifel tot een waardevol natuurerfgoed dat is aangewezen als European Geopark, deel uitmaakt van het door de UNESCO ondersteunde Global Geopark Network en zich sinds 2010 natuurpark mag noemen.

Geologische musea in de omgeving geven inzicht in wetenschappelijke verschijnselen. Met zorg geselecteerde fiets- en wandeltochten brengen de bezoekers naar de schatten van dit fascinerende landschap. En in het veelzijdige land van de maren en vulkanen weten gecertificeerde gidsen op boeiende tochten die uitnodigen om te proeven en te genieten, te wandelen en te hiken, te fietsen en te mountainbiken, te onderzoeken en te ontdekken, iedere deelnemer enthousiast te maken.

De Eifel heeft een rijke traditie als vakantie- en vrijetijdsoord, vooral vanwege haar prachtige bosrijke en heuvelachtige omgeving. De vulkaanmeren rondom Daun zijn 10.000 jaar oud, Daun werd met zijn mineraalbronnen een van de belangrijkste kuuroorden in het hart van de Vulkaaneifel.

Op een paar kilometer afstand van Holidaypark Pulvermaar vindt u de in Duitsland unieke Dauner Maare, de “Ogen van de Eifel”, die als bezoeker in de Vulkaaneifel niet mag missen. Hier kunt u ook de beroemde Weinfelder kapel zien, die in het gezonken dorp Weinfeld staat.

In de omgeving van Pulvermaar vindt u allerlei restaurants en gezellige cafés en kunt u zich in een gemoedelijke en gezellige atmosfeer laten verwennen met de specialiteiten uit de regio.

Als u een vakantiegebied zoekt met een afwisselend landschap in combinatie met gezellige plaatsen (o.a. Daun, Cochem en het kuuroord Bad Bertrich) en veel rust in een ongerepte natuur, dan bent u in de Vulkaaneifel op de juiste plaats. Deze streek laat het hart van de natuurliefhebbers sneller kloppen. Gun u zelf een mooie vakantieplaats en geniet van het wonderschone Eifel-landschap.